Exkluzív B2B nagykereskedelmi piactér

Vámkezelési logó
Magyarország

Valós idejű keresés

Segítség & Helpdesk

Hilfe

Stocklots24 Segítség & Helpdesk


1. Általános kérdések a Stocklots24-gyel kapcsolatosan
2. Kérdések a reigsztrációhoz és az aktiváláshoz
3. Kérdések az ügyfélmenühöz
4. Néhány tipp a biztonságos kereskedéshez
5. A Helpdeskhez


1. Általános kérdések a Stocklots24-gyel kapcsolatban


Mi a Stocklots24?

A Stocklots24 egy több országra kiterjedő független B2B kereskedelmi platform maradék és új termékekre. Minden kommunikáció közvetlenül a vevő és az eladó között zajlik. Ha egyes termékekhez kérdése lenne, először regisztrálnia kell, és ezután bejelentkezni. Ezután láthatja az eladó adatait a termékleírás mellett.


Hogyhogy csak egy egyszeri 94,01€ a Stocklots24 díja?

Az egyszeri regisztrációs díj megvédi a kereskedőket a portálon a komolytalan kereskedőktől. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a komolytalan kereskedők nem fizetnek regisztrációs díjat.


Láttam egy érdekes ajánlatot. Hogyan tudom megrendelni, vagy erről több információt kapni?

Ehhez regisztrálnia kell, és be kell lépnie. Ezután tud az eladónak a Stocklots24 levelezési rendszerén keresztül üzenetet küldeni. Az eladó azonnal megkapja ezt az üzenetet az általa megadott e-mail címre és a Stocklots24 postafiókjába. A terméket a "Megveszem most" gombbal azonnal meg tudja venni. Az eladó ebben az esetben e-mailben megkapja a vevő minden kapcsolati adatát. Természetesen a vevő is megkapja az eladó minden kapcsolati adatát. Amennyiben a "Megveszem most" funkcióval megvásárolt egy terméket, lehetősége van a sikeres tranzakciót követően kereskedelmi partnerét értékelni.


Hogyan tudok a weboldalon kapcsolatba lépni egy eladóval?

Ehhez regisztráció szükséges, és utána be kell lépnie. Kattintson a kiválasztott termékre, és ott tud írni az eladónak egy üzenetet. Az eladó rögtön megkapja az üzenetet a Stocklots24 postafiókjába, és az e-mail címére is. Az elküldött üzenetet megtalálhatja az ügyfélmenüjében a kimenő levelek között.


Hogyan tudok egy cégről több információt kapni?

Ha bejelentkezett, elég egy kattintás a cégnévre. Itt találja a címet, a céglogót (amennyiben van), és egyéb információkat az eladóról.


Mely termékek tiltottak?


 • Részvények, Aktien, értékpapírok, adóslevelek, és hasonló okiratok.
 • Ajánlatok szexuális tartalommal
 • Régészeti leletek
 • Hatósági igazolványok, liszenszek
 • Feltörő programok, dekódoló- / kódfeltörő eszközök, anyagok
 • Drogok, kábítószerek és tudatmódosító szerek
 • Robbanásveszélyes tárgyak, kemikáliák, és egyéb egészségkárosító anyagok
 • Menetjegyek, repülőjegyek, belépők
 • Garanciák
 • Igatlanok és ingatlanhoz kapcsolódó jogok
 • Letölthető média
 • Fiatalokra káros hatású média
 • Hitelkártyák
 • Testrészek, halotti ember maradványokn
 • Gyógyszerek, orvosi szolgáltatások
 • Nemzeti szocialista termékek
 • Replikák és hamisítványok
 • Dohányáru
 • Állat, állati termék, és védett növények
 • Tiltott eletromos készülékek
 • Fegyverek, kések és fegyvertartozékokr
A nemzetközi kereskedelemben ezeken kívül még a következő termékek is tiltottak lehetnek:
 • Termék, amely kereskedelmi embargó alatt áll
 • Katalógusok, beszerzési források, internetcímek (URL-ek)
 • Alkohol
 • Lottó szelvények
A lista nem teljeskörű, hogy mely termékekkel tilos kereskedni a Stocklots24-nél, hanem ez csak egy válogatása a tilos termékeknek. Amennyiban bizonytalan, hogy termékét a Stocklots24-nél szabad-e meghirdetni, küldjön nekünk egy e-mailt.2. Kérdések a reigsztrációhoz és az aktiváláshoz

Milyen költésgekkel jár?
A regisztrációért egy egyszeri 79,00€+ÁFA összegű díjat szedünk be. Ahhoz, hogy el tudjon adni terméket, vagy tudjon vásáorni, nem számolunk fel további költségeket. Opcionális csekély egyszeri költséget a kiegésztő szolgáltatásokért számolunk fel, úgymint: termék-kiemelés, és hozzáférés a kereskedői adatbázishoz. A szintén opcionális hivatalos tagság éves díja 119,00€+ÁFA

Hogyan tudok regisztrálni?
Itt tud regsiztrálni. Egyszerűen töltse ki a mezőket, fogadja el az Általános Szerződési Feltételeket, és küldje el regisztrációját. Ezután válassza ki, hog hogy kívánja befizetni az egyszeri regisztrációs díjat. Az egyszeri regisztrációs díjat PayPal-on keresztül, hitelkártyával, vagy átutalással tudja kifizetni. Hitelkártyás és PazPal-on keresztüli fizetés esetén rögtön aktiválva lesz a felhasználója a fizetés után. Átutalás esetén az összeg beérkezése után lesz aktiválva a felhasználó. Az aktiválás után tud csak belépni, és lesz teljes hozzáférése az minden eladói adathoz.

A regisztrációm és a felhasználói fiókom csak egy országra érvényes, vagy világszerte?
A regisztrációja világszerte érvényes. Világszerte az összes Restposten24 és Stocklots24 kereskedelmi platformon be tud lépni a felhasználói adataival.

A tagság automatikusan lejár, vagy fel kell mondani?
Nem, nem jár le automatikusan. Eldöntheti, hogy tag szeretne maradni, vagy kilépne. Amennyiben kilépne, a kérésére töröljük adatait a rendszerünkből. A regisztrációs díj csak egyszeri díj.

Problémám van a belépéssel
AStocklots24 -hez való belépéshez csupán az e-mail címére és az Ön által regisztrációkor megadott jelszóra van szükség. Amennyiben ezt a jelszót elfelejtette, itt tud egy újat igényelni. TOvábbá böngészőjében engedélyeznie kell a cookie-kat. Amennyiben a böngészőjében biztonsági beállításokat megváltoztatta vagy szigorította, ez problémákat okozhat a belépésnél. Azt ajánljuk, hogy hagyja változatlanul a böngészője standard beállításait, vag állítsa vissza ezt a standard beállítást.

Hogyan tudom a cégprofilomat, személyes adataimat, vagy a jelszavamat megváltoztatni?
A személyes adatai megváltoztatáshoz be kell lépnie. Kattintson az "Ügyfélmenü"-re, itt a "Saját adataim" menüpontra, itt minden személyes adatot kívánsága szerint változtathat.

Hogy tudom a kereskedőpartneremet értékelni?
Ha értékelni szeretné kereskedőpartnerét, az ügyfélmenüjében a "Leadásra váró értékelések" menüpont alatt találja az értékelésre váró tranzakcióit. Csak azokat a kereskedelmi partnereket tudja értékelni, ahol a "Megveszem most" gombbal vásárolta meg a terméket. Amennyiben a kereskedő online boltjában vett meg egy terméket, úgy arra nem tud értékelést leadni.3. Kérdések az ügyfélmenühöz

Milyen e-maileket küld a Stocklots24 és hol lehet ezeket lemondani?
A Stocklots24 rendszeres időközönként a következő megrendelt automatikus levelet küldi ki e-mailben:
 • Az Ön személyes heti hírlevelét új ajánlatokkal az Ön által kiválasztott kategóriákból. Ezt az ügyfélmenüjében a "Személyes hírlevél" menüpontban tudja lemondani, ha a pipákat eltávolítja.
 • Amnnyiben havonta egyszer személyes statisztikát kap, ezt az ügyfélmenüjében a "Személyes statisztika" menüpont alatt tudja lemondani.
 • Ha az Ön által megfigyelt termékek közül egyik elkel, ez esetben kap róla egy e-mailt. Ennek aze-mailnek a lemondásához törölnie kell a terméket a megfigyelt termékek közül.
Hogyan tudom a portál használati nyelvét megváltoztatni?
Az ügyfélmeüjében a "Saját adataim" menüpont alatt tudja azt a nyelvet kiválasztnai, amellyel a Stocklots24-et használni szeretné. A változtatások csak a közetkező belépéskor lesznek beállítva.

Mit jelent a "Termék nyelv" mező a termék beállításoknál?
Ön választja ki az Ön által hasnzált nyelvet a termékleírására. Ez már be van állítva előre arra a nyelvre, amelyen Ön a Stocklots24-et használja. Amennyiben a termékeit más országokban szeretné értékesíteni, úgy javasoljuk, hogy több nyelven is jelenjen meg a leírás.

Nagy számú terméket szeretnék feltölteni. Tudom ezeket importálni is?
Akár 2500 terméket is tud importálni egz CSV fájl segítségével. Egymás után több CSV fájlt is tud importálni. Egy részletes leírást és egy példa CSV fájlt talál az ügyfélmeüjében a "Termék importálás" menüpontban.

Hogyan tudom termékemet kiemelni a kezdőoldalra, vagy a kategória fő termékévé?
A termékkiemelési díj kifizetése besedési megbízással csak német vagy osztrák bankszámláról lehetséges. Egyéb esetben fizethet PayPal-lal, a Sofortüberweisung.de-vel, VISA, JCB vagy Amex hitelkártyákkal.
Egyéb országokból a fizetés kizárólag Paypal-lal, Sofortüberweisung.de-vel, VISA, JCB vagy Amex kártyával lehetséges.
Az összeggel a számláját beterheljük, és kapni fog egy számlát e-mailen keresztül.

Milyen kép-formátumot tudok a termékeimhez feltölteni?
Termék feltöltésekor lehetőség van maximum 3 kép feltöltésére.
A képek magassága és szélessége tetszőleges, JPG, GIF vagy PNG formátumú kell hogy legyen, és a mérete nem lehet nagyobb 400 Kbyte-nál. Részletes leírást a fénykép optimalizálásról itt talál: Adobe formátumban vagy Microsoft Word formátumban.

Küldtem egy tagnak üzenetet. Honnan tudom meg, hogy az illető megkapta-e az üzenetemet?
Az üzenet elküldésekor a Stocklots24 rendszerén keresztül, az üzenet automatikusan elmentésre kerül az ügyfélmenüjében a kimenő levelek közé.

Mi az a személyes hírlevél?
A személyes hírlevelébe kiválaszíthatja azokat a kategóriákat, melyek Önt érdeklik. Ezután hetente egy levelet fog kapni az Ön által bejelölt kategóriákba újonnan feltöltött termékekről, így nem maradhat le a legjobb ajánlatokról. Természetesen a személyes hírlevelet bármikor lemondhatja.4. Néhány tipp a biztonságos kereskedéshez

A Stocklots24 mindent megtesz annak érdekében, hogy az oldalon történő kerskedés biztonságos legyen, és próbálja megóvni a regisztrált komoly kereskedőket az átverésektől. VAn néhány biztonsági óvintézkedés, amit a figyelmébe ajánlunk, hogy elkerülje az átveréseket, illetve hogy a gyanús kereskedéseket időben felismerje. Az inernet az anonimitása miatt sajnos jó lehetőségeket biztosít a csalók számára. Ezen célból összegyűjtöttunk pár hasznos tippet Önnek, hogy tudja elkerülni vevőként és eladóként az átveréseket. Általánosságban, ha van rá mód, érdemes minél több információt szerezni az adott kereskedelmi partnerről, akivel az interneten keresztül kapcsolatba lépünk.

Néhány rövid tipp a Stocklots24-től:


 • Jó telefonszámot adott meg?
 • Helyes a megadott cím?
 • Szerepel a cég a telefonkönyben, vagy egyéb céges listában?
 • Van negatív értékelése a cégnek?
 • Kérjen kereskedelmii partnerétől céges iratokat:
  - Cégbejegzés
  - Személyi igazolvány másolat
  - Vállalkozói papírok
 • A kereskedelmi partner "Hivatalos tag" a Stocklots24-nél?
 • Lehetséges a kereskedelmi partnerrel egy személyes találkozó?
 • Rendeljen először csak árumintát, hogy a termék minőségéről meggyőződhessen.
 • Ne fizessen előre ki nagyobb összeget.
 • Ne fizessen olyan számlára, akinek a tulajdonosát nem ismeri.
 • Fizessen lehetőség szerint utánvétellel, ez már egész Európában lehetséges.
 • Fizessen olyan rendszeren keresztül, ami megbízható.

Részletes tippek a Stocklots24-től:

Ellenőrizze le kapcsolati adatait
Mindig ellenőrizze le, hogy a kereskedőpartnerétől kapott cím, telefonszám és e-mail cím egyezéséről, és hogy ezek ugyanahhoz a céghez tartoznak-e, akivel az ügyletet lebonyolítaná. Ha egy kereskedő gyanús, nem egyező adatokat ad meg, pl.: az egyik cím németországi, a telefonszám egy másik országhoz tartozik, azt ajánljuk, hogy keresse meg, hogy a cím és telefonszám szerepel-e egy helyi telefonjegyzékben. Ha a kereskedelmi partner e-mail címéből látszik, hogy ő egy bizonyos cégnél dolgozik, ellenőrizze le. Kérjük, gondoljon arra, hogy a csalók felhasználhatják egy cég e-mail címét, jóllehet, hogy valójában viszont nem is dolgoznak az adott cégnél. Ezt bárki meg tudja csinálni egy kis technikai tudással, egy e-mailt egy hamis e-mail címről elküldeni.

Hivatalos tag
Ha egy kereskedő azt állítja, hogy ő "HIvatlos tag", nézze meg a profilját a Stocklots24-nél, és ellenőrizze le.

Találkozzon kereskedelmi partnerével személyesen
Amennyiben lehetséges, próbáljon meg a kereskedelmi partnerével személyesen találkozni. Akkor is, ha az interneten nagyon sok információt talál a lehetséges kereskedőpartneréről, a személyes benyomást és bizalmat semmi nem helyettesítheti. Csak így győződhet meg a megbízhatóságáról. Az első találkozóra ne vigyen magával nagyobb pénzösszeget.

Növelje biztonságát próbarendeléssel, vagy rendeljen mintát
Vásároljon először csak mintát, és menjen biztosra, hogy a termék megfelel elvárásainak, mielőtt nagobb mennyiséget rendelne egy olyan termékből, amelynek a minőségét nem ismeri.

Ne fizessen előre
Néha az eladó foglalásként előleget kér, mielőtt elfogadja a megrendelést. Ez a szokás a kereskedelemben igen gyakori, de érdemes új kereskedőpartner esetén ezt ellenőrizni. Menjen biztosra, hogy elegendő háttérinformációja van erről a kereskedőről, mielőtt kifizeti a kért előleget, vagy ha van lehetőség, fizessen egy megbízható fizetési rendszeren keresztül.
Ha az eladó csak a fizetésre, és másra nem is nagyon koncentrál, vagy nagyon sürgeti a fizetést, legyen óvatos. Legyen különösen óvatos, ha az eladó a pénzt egy olyan bankszámlára kéri, amelynek a tulajdonosa nem ismert.

Fizessen utánvéttel
Ajánlja az eladónak az utánvétes fizetést. Így ő biztosan meg fogja kapni a pénzét, és Ön is biztos lehet benne, hogy megkapja a terméket. Bár néhány eladó előfordul, hogy kér egy jelképes összeget biztosítékként, hogy Ön valóban átveszi a csomagot. De ennek valóban egy csekély összegnek kell lennie.

Mit tegyek, ha csalás áldozatává válok?
Amennyiben csalás áldozatává válna, úgy az tanácsoljuk, hogy sürgősen tegyen feljelentést. Általában a csalók az ügyfeleik felé mindig új mentséggel próbálkoznak. Amennyiben a fizetés után legkésőbb 4 héttel nem kapja meg a termékét, úgy tegyen feljelentést. Kérjük, juttasson el a részünkre is egy másolatot a feljelentésről. Ezután a lehető leghamarabb letiltjuk a kereskedő felhasználóját.

Reméljük, hogy ezekkel a hasznos tanácsokkal sikerül megóvnunk a lehetséges károktól.5. Helpdesk

Amennyiben itt nem találna választ a kérdésére, kattintson az Impresszum-ra.