Exkluzív B2B nagykereskedelmi piactér

Vámkezelési logó
Magyarország

Valós idejű keresés

Általános szerződési feltételek

Allgemeine Geschäftsbedingungen

Általános szerződési feltételekPreambulum:
A Stocklots 24 GmbH különböző B2B kereskedelmi platformokat üzemeltet gazdasági céllal az interneten a következő domain nevek alatt:
 • www.restposten24.de (Németország)
 • www.restposten24.at (Ausztria)
 • www.restposten24.ch (Svájc)
 • www.restposten24.nl (Hollandia)
 • www.restposten24.be (Belgium)
 • www.restposten24.li (Lichtenstein)
 • www.stocklots24.de (Németország)
 • www.stocklots24.nl (Hollandia)
 • www.stocklots24.be (Belgium)
 • www.stocklots24.eu (Európa)
 • www.stocklots24.es (Spanyolország)
 • www.stocklots24.it (Olaszország)
 • és továbbiak..
1. Általános szabályzat

1.1 A Stocklots 24 GmbH a business-to-business kereskedőknek egy zárt kereskedői platform hozzáférést kínál a Restposten 24 és Stocklots 24 virtuális piactérhez. A felhasználók által megadott ajánlat- és termékkeresési infomációk a Restposten 24 és Stocklots 24 minden (regisztrált és nem regisztrált) látogatója számára elérhető.

1.2. A Stocklots 24 ezen a platformon összeköti a terméket és szolgáltatások iránti keresletet és kínálatot. A platformon megkötött szerződések közvetlenül és kizárólag a mindenkori felhasználók között köttetnek meg, és a platformon kívül teljesítődik és bonyolítódik le. A Restposten 24 úgymint a Restposten 24 GmbH szolgáltatásai kizárólag a tiszta szerződéses kereteket biztosítja a szerződő felek között. A Stocklots 24 GmbH se nem megbízottja, se nem küldötte a partnerek egyikének. A Restposten 24 GmbH nem alanya a vételi szerződésnek.

1.3. A Restposten 24 és Stocklots 24 felhasználói a német kereskedelmi törvényköny értelmében kereskedőkből, iparűzőkből, boltosokból áll, úgymint a német polgári törvénykönyv 14 §-a szerinti vállalkozókból és szabadon tevékenykedő szabadúszókból áll.

2. Tagság

2.1 A tagság díja a Restposten 24 és Stocklots 24 platformokon egy egyszeri 94,01 € ÁFÁ-val együtt. Ezután nem kell további feltöltési díjat, eladási jutalékot, vagy éves díjat fizetnie. A felhasználó nyilatkozik, hogy egyetért azzal, hogy a fizetés a Stocklots 24 GmbH-nak részben átutalással, PayPal-lal, vagy a Novalnet AG-n keresztül valósulhat meg. A regisztrációs díj kiegyenlítésére a kereskedők részére a következő fizetési módok állnak rendelkezésre::
 • PayPal (azonnali aktiválás)
 • Sofortüberweisung.de (azonnali aktiválás)
 • VISA (azonnali aktiválás)
 • Mastercard (azonnali aktiválás)
 • American Express (azonnali aktiválás)
 • Átutalás a Stocklots 24 GmbH részére (azonnali aktiválás a díj beérkezése után)

3. Tanúsított tagság és legjobb ajánlatok

3.1 A felhasználónak lehetősége van „auditált tagságra” jelentkezni. Ennek kifizetése kizárólag terhelés, előrefizetés, online banki szolgáltatás, VISA, American Express, Sofortüberweisung.de vagy PayPal útján történik. A Stocklots 24 számlát készít, és azt a megrendelés kézhezvételét követően azonnal megküldi. A "vizsgált tagság" összege a tag felülvizsgálatának díja. Ha a „hiteles tagság” nem biztosított, nincs joga az összeg visszatérítésére. Nagyon ritka esetekben a "Tanúsított tagság" nem adható meg. A Stocklots 24 fenntartja magának a jogot, hogy ragaszkodjon az egyes kereskedők hitelesített tagságához, ha magas árú termékeket kínál. A tanúsított tagság legfeljebb 4 héttel a lejárat előtt aktív tagsággá válhat, ami akkor ingyenes. A fizetett tagság automatikusan meghosszabbodik egy évvel, ha a lejárat előtt legalább 4 héttel nem törlik.

3.2 A felhasználónak lehetősége van arra, hogy cikkeket tegyen közzé a "legjobb ajánlat a kezdőoldalon" vagy a "legjobb ajánlat" részben. A felhasználó különböző hosszúságokat választhat a legjobb termékeire. A futási időt a másodikra számítjuk. A Stocklots 24 számlázást készít az összes lefoglalt szolgáltatásról, és e-mailben azonnal megküldi azokat. Ennek kifizetése kizárólag terhelés, előrefizetés, online banki szolgáltatás, VISA, American Express, Sofortüberweisung.de vagy PayPal útján történik.

3.3 A beszedési megbízások esetében a számlának euróban kell lennie, és a SEPA részt vevő államainak egy országában kell lennie. Ha SEPA megbízást ad a beszedési megbízásokra, akkor a fizetés a bankszámlájáról történő beszedéssel történik. A vételár terhelése a számláról banki munkanap a megrendelés befejezése után. A bejelentés előtti határidő egy napra csökken. A vevő biztosítja, hogy gondoskodik a fiók fedezetéről. A közvetlen terhelés meg nem fizetéséből vagy megfordításából eredő költségeket a vevő viseli, amennyiben a visszaváltás vagy a visszafizetés nem okozott minket. Ha a beszedési megbízást nem visszaváltják, 12,00 eurós feldolgozási díjat kell fizetni.

3.4 A Restposten24 GmbH számlázása, valamint a maradványok 24 és a Stocklots24 üzemeltetéséből vagy használatából eredő összes dokumentum küldése e-mailben történik. Speciális kérésre postai úton küldhet számlát.

4. Felhasználási feltételek

4.1 A Restposten 24 és a Stocklots 24 teljeskörű szolgáltatásait kizárólag a regisztrált felhasználók vehetik igénybe. A platform használatának a feltétele a regisztráción keresztül megkötött használati-/liszensz-szerződés.

4.2 A leendő felhasználóknak regisztrációs célból rendelkezésre áll egy online bejelentkező űrlap, melyet teljeskörűen, és a valóságnak megfelelő adatokkal kell kitölteni. A Stocklots 24 GmbH fenntartja a jogot, a regisztrációs adatok és a fizetőképesség megfelelő intézetek által való leellenőrzésére. Fizetési nehézségek, vagy előre látható fizetésképtelenség esetén a Stocklots 24 GmbH fenntartja a jogot a tagság megtagadására. Amennyiben a fezetésképtelenség a szerződéses viszony alatt lépne fel, a Stocklots 24 GmbH-nak joga van azonnali hatállyal bontani a szerződést..

4.3 A Stocklots 24 GmbH egy egyszerű, nem átruházható szolgáltatás használati liszenszt ad át a felhasználónak. A felhasználó a Restposten 24 és Stocklots 24 szolgáltatásait, adatait és információit csak a saját szükségletére használhatja, nem oszthatja meg másokkal. Tilos a Restposten 24 és Stocklots 24 által megszerzett ajánlati-, kereskedői vagy személyes adatokat harmadik félnek továbbadni, vagy velük adatkereskedelmet folytatni.

4.4 Nem szükséges indokolni a felhasználói szerződés megszüntetését. A Stocklots 24-nek joga van az ok megnevezése nélkül megszüntetni egy szerződést.

4.5 A Stocklots 24 weboldalát és szolgáltatásait csak jogi és korlátlan cselekvőképességű természetes személyek használhatják. Kiskorú személyek ki vannak zárva a használatból.

4.6 A regisztrációkor megadott cég- és személyes adatoknak teljeskörűnek és helyesnek kell lenniük. Különösen a valós cégnév, a képviseleti szerv, úgymint a beidézéshez a pontos cím, telefon-és fax szám, és e-mail cím pontos és valós megadása szükséges. Amennyiben a felhasználó nem saját nevében, hanem egy jogi vagy természetes személy képviseletében kereskedik, a képviseleti viszonyt igazolni kell, és amennyiben a Stocklots 24 GmbH igényli, a meghatalmazást bemutatni.

4.7 A regisztráció során a felhasználó megad egy jelszót. Ezt az adatot a felhasználónak titokban kell tartania, és harmadik szmélynek nem adhatja ki. A felhasználó felel az összes olyan szerződésszegésért, vagy jogszabálysértésért, melyet a hozzáférési adatai segítségével okoztak. A felhasználónév nem sértheti meg egy harmadik jogait, úgymint márka- vag ismertetőjel jogokat, és a névjogot vagy a jó erkölcsöt.

4.8 A felhasználóknak a Stocklots 24-nél szabadon akár több tagsággal is rendelkezhetnek. A felhasználói fiók, vagy számla átruházása nem lehetséges.

4.9 A Stocklots 24 GmbH-nak joga van egyes felhasználói ajánlatokat, valamint a felhasználót, beleértve a felhasználói számlát letiltani, és a Stocklots 24 használatából kizárni, amennyiben a felhasználó ezen Általános Szerződés Feltételek rendelkezései ellen, a jó erkölcs ellen, érvényes jogszabály ellen, vagy harmadik személy jogai ellen vét, vagy ha a Stocklots 24 GmbH-nak jogi érdeke a felhasználó letiltása. A letiltás különösen akkor esedékes, ha a felhasználó:

 • a regisztrációkor hamis adatokat ad meg.
 • a Stocklots 24 használatával összefüggéseben harmadik személy jogai sérülnek, vagy a harmadik szmély bizonyíthatóan állítja, hogy a jogait megsértették
 • a Stocklots 24 szolgáltatásaival visszaél, különösen, ha a használati liszenszt harmadik személy számára elérhetővé teszi, vagy a saját liszenszének keretein belül megszerzett ajánlati-, személyi- vagy kereskedői adatokat lemásolja, sokszorosítja, terjeszti vagy harmadik fél számára hozzáférhetővé terszi.
 • ha a felhasználó vagyonára egy fizetésképtelenségi eljárást indítanak
 • ha más egyéb nyomós ok fennáll.
4.10 A felhasználói számla letiltási idejétől a felhasználó számára tilos a Stocklots 24 weboldalainak vagy a Stocklots 24 GmbH egyéb szolgáltatásainak a használata vagy harmadik félen keresztül használni. A joggyakorlásból a felhasználó az általa ezután okozott károkért kizárható.

4.11 A Stocklots 24 GmbH fenntartja a jogot arra, hogy minden beérkező dokumetumról egy hiteles német fordítást kérjen.

5. Szerződéskötés és regisztráció

5.1 A Stocklots 24 GmbH-val a szerződés a regisztrációs adatok felhasználó általi megadása után az ajánlat elfogadásával jön létre. A szerződés tárgya ez az Általános Szerződési Feltételek, úgyanúgy, mint a szerződéskötés időpontjában érvényes árlista.

5.2 A szerződés korlátlan időtartamra jön létre.

6. Felhasználói ismertetőjel és jelszó

A felhasználónak kötelezően gondoskodnia kell arról, hogy a felhasználónevéhez, és a jelszavához jogtalan harmadik fél ne férhessen hozzá. A felhasználó adataival kapcsolatos minden visszaélés a felhasználót terheli. A felhasználónak az adataival való minden visszaélést azonnal jelentenie kell a Stocklots 24 GmbH-nak, amennyiben értesülést szerez róla.

7. Általános alapelvek, és a felhasználó kötelezettségei

7.1 Az eladók hirdetései és kínálata
a) Az eladó a Stocklots 24-nél kötelmi jellegű ajánlatokat jelentethet meg termékeire. Keresési hirdetés feltöltése is lehetséges. Az eladónak a termékét a megfelelő kategóriába kell feltöltenie, valamint helyes és teljeskörű leírást kell adnia róla. Itt a valóságnak megfelelően le kell írnia minden, a vásárlási döntés szempontjából jelentős tulajdonságot és ismertetőjegyet, úgymint hibát, vagy a termék értékét befolyásoló tényezőt. Az eladónak az ajánlatában információt kell adni a fizetési és szállítási feltételekeről, rendelkezési jogosultságáról, valamint a törvényes elállási jogról (§355, §312 b német Ptk.) és egy szabályos impresszumhoz (§§ 3, 6 német médiajog/TDG) szükséges adatokról.
Az eladó vállalja a felelősséget és garantálja az adatainak a helyességét. A Stocklots 24 GmbH-nak nem kötelessége az eladó által megadott adatokat ellenőrizni. A termékleírás mezőbe nem szabad olyan adatot vagy információt megadni, mely az eladóval való kapcsolatfelvételhez hozzájárulhat (pl. telefon- és fax szám, e-mail címek, weboldal címek, stb.) Vétség esetén a Stocklots 24 GmbH-nak joga van az ajánlat törléséhez ill korrigálásához. Ismételt vétség esetén a Stocklots 24 GmbH-nak joga van a felhasználó letiltására ill. törlésére, ill. az ajánlat manuális átvizsgálására a közzététel előtt.
b) A termék közzétételével az eladó egy kötelmi ajánlatot ad szerződéskötéshez a megfelelő terméken keresztül a mindenkori árhoz. Az ajánlat elfogadása az érdeklődök által, közvetlenül az eladón keresztül történik.
c) Az eladó tudomásul veszi, hogy az ajánlata keretében beárazott mennyiséget (készletet) előre kell tartania, és felelős egy megfelelő adás-vételi szerződés teljesítéséért.
d) Az eladó kötelmi viszonyban van az ajánlatát illetően annak visszavonásáig. Visszavonás abban az időpontban következik be, amikor a Stocklots 24 törli az ajánlati adatokat. Az eladó köteles az ajánlatát visszavonhatatlanul törölni, amennyiben a termékeket teljesen felvásárolták.
e) Az ajánlatok nem törlődnek automatikusan, minden esetben az eladónak kell a Stocklots 24-nél a termékeit törölni.
f) Amennyiben a Stocklots 24 GmbH tudomására jut, hogy a szeződő partnereknek nézeteltérésük van, kötelesek a Stocklots 24 GmbH által írásba foglalt megfelelő határidőn belül elegendő információt adni a szerződés tartalmáról, és folyamatáról. Amennyiben ez nem történik meg, vagy a Stocklots 24 GmbH tudomására jut az egyik szerződő partner nem kereskedelmi ill. törvényellenes eljárása, a Stocklots 24 GmbH jogosult a megfelelő Stocklots 24 felhasználót, és ezzel együtt minden kapcsolódó adatot (különösen ajánlatokat, postafiók-tartalmat) letiltani ill. törölni. Ebben az esetben a már befizetett összegek visszatérítése nem lehetséges.

7.2 Ajánlatok a keresési hirdetésekre
A vevő a keresési hirdetés feladásán keresztül összeköttetésbe fog kerülni az általa keresett ajánlatokkal. Ehhez a vevőnek a keresett terméket a feltöltési felületen keresztül a kötelezően kitöltendő adatokkal le kell írnia. A keresési hirdetés annak visszavonásig azaz a keresési hirdetés Stocklots 24-en belüli eladón keresztüli törléséig érvényes. A vevőnek joga van a keresési hirdetését bármikor visszavonni. A Stocklots 24 rendelkezésére áll azon keresési hirdetést feladóknak, akik a Stocklots 24 -nél regisztráltak. A vevő keresési kiírása itt nem egy kötelmi szándéknyilatkozat, hanem egy ajánlati meghívás. (invitatio ad offerendum). A Stocklots 24 jogosult egy kiírás elutasítására, amennyiben a vevő ezen Általános Szerződési Feltételek lényeges rendelkezései ellen vét. A kiírásokat csak szerződéskötési szándékkal lehet feladni. Ezekre a keresési hirdetésekre, amelyek a Stocklots 24-nél vannak feltöltve, ad kötelmi ajánlatot az eladó. Az ajánlat feladásának időpontjától az eladót köti az ajánlata.

7.3 A vásárlásban érdekeltek kötelességei
a) Amenniben a vásárlásban érdekelt fél lekérdezi a személyes-/üzleti adatait az eladónak a Stocklots 24-en keresztül egy ajánlattal kapcsolatban, és nyilatkozik az eladónak az ajánlat elfogadásáról, ezáltal az adás-vételi szerződés visszavonhatatlanul létrejön. A potenciális vevő kötelezett a termék kifizetésére és átvételére, az eladó az adatok ellenőrzésére köteles.
b) A vásárlásban érdekelteknek, és a többi Stocklots 24 felhasználóknak tilos a Stocklots 24 használatán keresztül megkapott cím-, kapcsolati-, vagy termékadatokkal és e-mail címekkel pénzért vagy nem pénzért kereskedni, különösen olyanokkal, akik azt saját célból azt felhasználnák, vagy harmadik személynek továbbadnák felhasználásra, főként a termék.és címadatokat pénzért vagy nem pénzért nyilvánosságra hozni, elterjeszteni, továbbadni, lementeni vag sokszorosítani. Ugyanígy tilos a Stocklots 24 rendszerén belül vagy kívül a regisztrált felhasználóknak kereskedelmi és/vagy kéretlen reklámokat küldeni (pl. spam-et). Az előbbi kötelességek megszegéséért ill. nem teljesítéséért azonnali letiltás jár, és a Stocklots 24 használatából való kizárás.
c) A felhasználó nem jogosult a Stocklots 24 használatával kapcsolatos folyamatok, szoftverek, vagy egyéb gyakorlat felhasználására mivel ezek a Stocklots 24 GmbH-n keresztül (díjazásért vagy díjazás nélkül) állnak rendelkezésre.

8. A felhasználói liszensz terjedelme és szerződésszegési büntetés

8.1 A Stocklots 24 rendszerében tárolt és a weboldalra feltöltött ajánlati-,termék-, és céglistákat az adatbázisunkban a Szerzői jogok védelméről szóló német törvény §§ 87 a és 87 b paragrafusának értelmében bizalmasan kezeljük. A Stocklots 24 regisztrált ügyfeleinek egy nem átruházható egyszerű használati joga van ehhez az adatbankhoz és a megfelelő adatokhoz a szerződés időtartamára. Ők az adatbázist csak annak terjedelmében csak maguk használhatják. A felhasználónak (liszensz felhasználónak) tilos közvetlenül vagy közvetetten tovább adni a liszenszt harmadik félnek, különösen a harmadik fél számára lehetővé tenni, hogy a liszensz által az adatokhoz vagy adatbázishoz hozzáfárást kapjon. Ugyanígy nem megengedett egy termék sikeres kiválasztása után harmadik fél számára egy megrendelést továbbadni. Szintén tilos a felhasználónak pénzért vagy nem pénzért harmadik fél számára olyan eladói adatok megosztása, melyeket a felhasználó a Stocklots 24 adatbázisából kérdezett le. Maga a weboldal, a grafikák, képek, logók, JPEG-ek, PDF-ek és a tartalom szerzői jog alapján le van védve. Tilos harmadik félnek másolni, lementeni, sokszorosítani vagy szerkeszteni.

8.2 Ha valaki megszegi a 8.1 pontot a Stocklots 24 végzési kérelmet ad be. A vádemelés további károk okozásáért így nincs kizárva.

8.3 Továbbá a Stocklots 24 jogosult a felhasználó felhasználói jogosultságát azonnali hatállyal felmondani és a hozzáférési lehetőségeit letiltani. A liszensz- és szerzői jogok megsértése a Szerzői jogok védelméről szóló német törvény §§ 106 ff paragrafusa értelmében bűntettnek minősül és azonnali feljelentést von maga után.

9. Felelősség a tartalomért és kártalanítás

9.1 A Stocklots 24 csupán a kereskedelmi platform üzemeltetőjeként áll a felhasználók rendelkezésére, hogy azok saját ajánlataikat vagy keresési hirdetéseiket nzyilvánosságra hozzák. A Stocklots 24 ellátóként/információszolgáltatóként működik és kizárólag azzal foglalkozik, hogy harmadik felek által publikált külső tartalmakat hozzáférhetővé tesz. A Stocklots 24-nek nincs lehetősége a termékek publikálása előtt a felhasználón keresztül az ajánlatok valódiságát leellenőrizni. Az ajánlatok publikálása után a sok számú ajánlat miatt a Stocklots 24-nek nincs lehetősége, sem kötelezettsége arra, hogy az ajánlatokat tartalmilag vagy jogilag leellenőrizze. A Stocklots 24-en megjelenő ajánlat információk nem saját információk, hanem a hirdetőhöz tartoznak.

9.2 A tartalmi, jogi, tárgyi és egyéb információtartalmakért a felhasználó egyedül felel. A felhasználónak kötelessége a termék kiválasztásánál, elrendezésénél és publikálásánál ugyanúgy ahogy a termékinformációk megosztásánál és publikálásánál az érvényes jogszabály betartása és ügyelni, hogy az általános védelmi jogok, büntetőjogok, rendszer előírások vagy harmadik fél jogai (különösen ipari védelmi jogok, valamint a szabadalom-, márka-, ismertetőjegy-, vagy név-, és személyiségi jogok) semmilyen módon ne legyenek megsértve.

9.3 A felhasználó biztosítja a Stocklots 24-et arról, hogy az által felkínált áruk terjesztésénél a szükséges védjegy-, szabadalmi-, használati- és/vagy márkajogokat és liszensz jogokat nem sérti meg, különös tekintettel a használati-, sokszorosítási-. publikálási-, és terjesztési jogokra. A felhasználó biztosítja a Stocklots 24-et arról, hogy leellenőrizte, hogy az általa feltöltött termék harmadik fél jogait nem sérti, ugyanúgy mint arról a tényről, hogy a termék ésinformációk publikálásán keresztül nem sért meg egyéb márka-, név-, és személyiségi jogokat. A felhasználó kizárólagos felelősséget vállal az ajánlatai és hirdetései versenyjogi és adminisztrációs szabályoknak való megfelelésért.

9.4 A felhasználó köteles a Stocklots 24 -et mentesíteni harmadik fél minden olyan követelése alól, mely az adatok és ajánlatok publikálása miatt keletkezett. A felmentési kötelezettség magába foglalja a kárpótlási és kompenzációs követeléseket ugyanúgy, mint a jogi költségeket (pl. bírósági, ügyvédi költségek), melyet a Stocklots 24 a fennálló követelések védelmére fordított.

10. Ajánlat inaktiválása és eltávolítása

10.1 A Stocklots 24-nek joga van a felhasználó előzetes értesítése nélkül ajánlatok, hirdetések és adatok azonnali inaktiválására/törlésére amennyiben jogellenesség gyanúja merül fel és/vagy jogsértés és/vagy az Általános Szerződési Feltételek megsértése és/vagy ha a Stocklots 24 GMBH saját jogi érdekében áll, különösen akkor, ha a hatóság vagy harmadik fél intézkedése a Stocklots 24 és/vagy a felhasználó ellen irányul és a vádemelés tárgya jogellenesség vagy jogsértés.

10.2 Amennyiben a Stocklots 24 felé egy harmadik félnek követelésekre benyújtott keresete hatályba lép a szolgáltatás szüneteltetésére, kártérítésre vagy információmegosztásra, (különösen, ha figyelmeztetésen, felszólító levélen, ideiglenes intézkedésen vagy kereset benyújtásán keresztül), a Stocklots 24 jogosult a szóban forgó adatok előzetes letiltására, anélkül, hogy a követelés okát megvizsgálná.

10.3 Az ajánlat letiltását vonják maga után az 1. és 2. bekezdésben leírtak, a kártérítési és egyéb pótlólagos követelések miatt benyújtott kereset alól a felhasználót csak akkor érheti felmentés, ha a későbbiekben kiderül, hogy a Stocklots 24 vagy a felhasználó ellen benzújtott kereset a követelésekre alaptalan volt.

10.4 Amennyiben a Stocklots 24 ellen egy harmadik fél egy felhasználó ajánlata miatt keresetet ad be, a Stocklots 24-nek joga van a felhasználó által lementett adatokat akár a jogi úton kívül is a keresetet beadónak továbbadni.

10.5 A Stocklots 24 GmbH fel van rá hatalmazva, hogy minden olyan ajánlatot és keresési hirdetést eltávolítson, melynél a termékleírásban, a terméknévben, vagy a termék képén bármilyen jellegű elérhetőségi adat szerepel (telefon, fax, e-mail, URL cím, stb.). Az ilyen jellegű ismételt szabálysértésnél a Stocklots 24 GmbH-nak joga van a hozzáférés letiltására.

11. Adatvédelem

11.1 A Stocklots 24-nek a szerződés keretein belül joga van a felhasználók adatainak bekérésére, feldolgozására, lementésére, és saját célból való felhasználására. A Stocklots 24 továbbá jogosult a felhasználói adatokat
a) a Stocklots 24 által nyújtott szolgáltatások keretében nyilvánsságra hozni és továbbítani,
b) jogi kötelezettségek esetén a jogosult féllel megosztani,
c) harmadik fél kérésére egy állítólagos jogszabálysértés fennállása esetén a felhasználó elérhetőségi adataival együtt kiadni,
d) valamint egyéb esetekben a felhasználó előzetes hozzájárulásával továbbadni.

11.2 A telekommunikáció-szolgáltató és üzemeltető előírásoknak megfelelően a Stocklots 24 rendszeresen lementi a mindenkori ajánlatokkal kapcsolatos adatokat (ajánlatot, szöveget, változtatásokat és az e-maileket is) és a mentési határidő lejárta után törli azokat.

11.3 A felhasználó beleegyezik, hogy a Stocklots 24 a személyes adatait saját marketing célokra felhasználja. Ezalatt pl. e-mailek küldését értjük általános információkkal és reklámokkal, hirlevél küldést. Amennyiben a felhasználó ezeket az információkat többé nem kívánja megkapni, ennek lemondását bármikor be tudja állítani az ügyfélmenüjében. Azon emaileket, melyek fontos információkat tartalmaznak a Stocklots 24 használatáról ill. funkcióiról Stocklots 24 GmbH-nak minden esetben ki kell azokat küldenie.

11.4 Továbbá a felhasználó beleegyezik, hogy a neve, címe, e-mail címe, továbbá az üzlet folytatásához szükséges fontos kapcsolati adatai a normál üzletmenet keretein belül a Stocklots 24-en keresztül a mindenkori érdeklődőkkel vagy szerződéses partnereknekkel meg legyen osztva a szerződéskötés elősegítésének vagy a szerződés lebonyolítása céljából.

11.5 Facebook: itt meg tudja látogatni a Restposten 24 és Stocklots 24 kereskedelmi portálokat, személyes adatai megadási nélkül. Személyes adatokat csak akkor kérünk, ha a regisztráció során vagy egy kereskedelmi portálunk meglátogatása során Ön magától megadja. A kereskedői portáljaink ezen felül tartalmaznak a Facebook társadalmi hálózattal kapcsolatos programokat ún. pug-in-okat is. Ezeket kizárólagosan a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA üzemelteti. Ezek a plug-inok hozzájárulnak az ismeretségünk növeléséhez az internetre való fellépéskor a "Tetszik" gombon keresztül. A weboldalaink egyikének meglátogatásakor, amely ezeket a plug-in-okat tartalmazza, a böngészője közvetlen kapcsolatot létesít a Facebook szerverével, aminek segítségéve a plug-in-ok tartalmát megosztja a böngészőjének, és ezáltal megjeleníti azokat a weboldalon. Ezáltal az az információ, hogy Ön meglátogatta a weboldalunkat, továbbítva lesz a Facebook-ra. Ha a weboldalunk látogatása alatt a személyes felhasználójával a Facebookon be van jelentkezve, a Facebook a weboldal látogatását hozzá tudja rendelni a felhasználójához. A plug-in-okkal való interkciók során pl. a "Tetszik" gombra való kattintáskor, vagy megjegyzés írásakor ezek az információk közvetlenül a Facebookon is megjelennek, és mentésre kerülnek. Amennyiben ezt az adatátvitelt nem szeretné engedélyezni, úgy mielőtt meglátogatja weboldalunkat, ki kell jelentkezie a Facebook-ról. A Facebook általi adatbegyűjtés céljáról és terjedelméről, valamint az adatianak a további használatáról és feldolgozásáról, és az ehhez kapcsolódó jogokról és beállítási lehetőségekről, hogy a privát szféráját megóvhassa, olvassa el a Facebook adatvédelmi ismertetőjét. Amennyiben a személyes adatainak feldolgozásával, bekérésevel és használatával valamint az adatok módosításával és törlésével kapcsolatosan kérdése lenne, forduljon adatvédelmi kérdésekben illetékes kollégánkhoz: Markus Filler, Stocklots24 GmbH.

11.6 Google analitika: Minden Restposten 24 és Stocklots 24 kereskedői portál használja a Google analitikát, mely a Google Inc internet analitikai szolgáltatása. Google Analytics felhasználja azokat a Cookie-kat, melyek le lettek mentve a számítógépére, és ígz Ön által lehetővé válik kereskedelmi portál használatának analizálása. A coookie-k által előállított információk a kereskedelmi portál használatáról, beleértve az Ön IP címét, a Google szervere átveszi és lementi. A Google ezeket az információkat arra használja, hogy azÖn kereskedelmi portál használatát kiértékelje. A weboldal üzemeltetője számára riportok készülnek a weboldalon való aktivitásról, abból a célból, hogy további weboldal használattal kapcsolatos szolgáltatásokat hozzanak létre. A Google adott esetben ezeket az információkat továbbadhatja, amíg erre törvényileg lehetősége van, és amíg a harmadik fél a Google megbízásból dolgozza fel az adatokat. A Google semmi esetben nem fogja az Ön IP címét más Google adattal kapcsolatba hozni. A Cookie-k installálását a böngészője megfelelő beállításával le tudja tiltani, viszont felhívjuk a figyelmét, hogy ebben az esetben sajnos nem fogja tudni a keresekedelmi portál minden funkcióját teljes egészében használni. A kereskedelmi portál használatával Ön nyilatkozik, hogy az Ön által megadott adatok a Google által az előbbiekben leírt módon való feldolgozásával egyetért. Arról, hogy hogyan gzűjti a Google az információkat, ls hogyan használja fel, elolvashatja a Google adatvédelmi rendelkezéseiben.

12. A Stocklots 24 szolgáltatásai és hozzáférhetősége

A Stocklots 24 által nyújtott szolgáltatások és a weboldalak külön biztosítás nélkül a hozzáférhetőségre és minőségre vonatkozóan rendelkezésre állnak.

13. Felelősségkorlátozás

13.1 A Stocklots 24 GmbH nem felel a haftet nicht für die Richtigkeit und/oder Vollständigkeit der auf Stocklots 24-en megjelenő információk, tanácsok, és ajánlások ill. a a Stocklots 24 -en keresztül menő információknak és ajánlatoknak a helyességéért és/vagy teljességéért.

13.2 A Stocklots 24 GmbH nem vállal felelősséget azokért a károkért melyek a megvásárolt termék nem- késői - vagy hibás szállításból erednek. A vevő az eladót vonhatja felelősségre.

13.3 A Stocklots 24 GmbH nem felel azokért a károkért, melyek az ajánlatok eltávolításából, elírásából, vagy nem eltávolításából keletkeznek, hacsaknem a Stocklots 24 GmbH törvényes képviselőjének vagy a kivitelezést segítőjének felróható a gondatlan vagy szándékos magatartás. A szándékosság esetén kívül a felelősség 200,00€ erejéig korlátolt.

13.4 A vállalkozással szemben a Stocklots 24 GmbH csak akkor felel a lényeges szerződésszegésen kívüli károkért, ha és amíg a Stocklots 24 GmbH törvényes képviselőjénél vagy vezető alkalmazottjánál a szándékosság vagy durva gondatlanság gyanúja merül fel. Az előbbiekben leírt felelősségkorlátozás különösen érvényes a közvetett károk megtérítésére, úgymint a kieső nyereségre. A korábban leírt felelősségi mérték keretében a Stocklots 24 GmbH csak a szerződéskötéskor tipikusan előre látható károk mértékéig felel.

13.5 A felhasználókkal szemben a Stocklots 24 GmbH csak szándékosság vagy durva gondatlanság esetén felel. Szerződési kötelezettség lényeges megsértése, esetleges késedelmes fizetés vagy a Stocklots 24 GmbH miatt fellépő szolgáltatáskiesés esetén a Stocklots 24 GmbH minden vétkes magatartásért felel. A felelősség a szándékosság és /vagy durva gondatlanság esetén kívül a szerződéskötéskoor tipikusan előre látható károk mértékéig korlátolt.

13.6 Az előzőekben leírt felelősségkorlátozások és kizárások nem érvényesek a termékfelelősségi törvényből eredő követelésekre, az életet, testi épséget, egészséget veszélyeztetéséből eredő károkra, vagy kötelezően előírt jogi szabályozásokra.

13.7 A Stocklots24 GmbH nem felel az üzemeltetése ill. igazgatása alatt álló szerverrel kapcsolatos hardver és szoftver hibákért, olyan közvetlen hibákért, mint az adatmegsemmisülés a felhasználó lokális rendszerén, vírustovábbadásért, a Stocklots 24 nem elérhetőségéért, a felhasználó helyi rendszerén keletkező hardver és szoftver károkért. Nem áll fenn a kötelessége a teljességre, helyességre vagy visszaállításra (pl.: a Stocklots 24 működése során az adatbázis megsemmisülésekor).

14. Tárgyalási színhely és alkalmazható jog

14.1 Amennyiben a Stocklots 24 GmbH szerződéses partnere vállakozó, a liszensz/felhasználói szerződés beleértve ezt az Általános Szerződési Feltételeket is a német jogszabályok alkalmazandók kivéve a nemzetközi árukereskedelmi egyezmény.

14.2 Darmstadt a kizárólagos tárgyalási helyszíne minden a felhasználói szerződéssel és Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatos vitának.

15. Ezen Álalános Szerződési Feltételek megváltoztatása, és érvénytelenségi záradék

15.1 A Stocklots 24 GmbH-nak jogában áll ezen Általános Szerződési Feltételek megváltoztatására bármikor, és indoklás nélkül. A megváltoztatott feltételekről a felhasználót két héttel a hatályba lépése előtt e-mailben értesítjük. Amennyiben a felhasználó nem jelzi az e-mail kézbesítése utáni 2 héten belül az ellenvéleményét, úgy a megváltoztatott Általános Szerződési Feltételeket elfogadottnak tekintjük. A Stocklots 24 GmbH ennek a 2 hetes határidőnek a jelentőségére még a változtatási infomációkban is felhívja a figyelmet.

15.2 Amennyiben ezen szerződés egyik rendelkezése részben vagy egészben nem lenne jogszerű, vagy a jogszerűségét később elvesztené, az nincs hatással a teljes szerződés és az Általános Szerződési Feltételek többi rendelkezésére. A jogszerűtlen rendelkezés helyett olyan jogszerű rendelkezés lép érvénybe, amely értelmezésében és céljában a jogszerűtlenhez gazdaságilag a legközelebb áll. Ugyanez érvényes a jogszabályi hézagokra is.

15.3 Az egyéb külön megállapodásokat írásba kell foglalni.

16. Az Általános Szerződési Feltételek nyelve

16.1. Amennyiben a Stocklots 24 fordítást készít a az Általános Szerződési Feltételek német verziójáról Önnek, Ön egyetért azzal, hogy a fordítás csupán információs céllal készült, és az Ön szerződéses kapcsolatát a Stocklots 24-gyel az Általános Szerződési Feltételek német verziója szabályozza.

16.2. Amennyiben ellentmondás adódna a német verzió és a fordítás között, a német verzió az irányadó.

Regisztráció